PASAPORT BASIMINDA YAŞANAN GECİKMELERE İLİŞKİN BÜYÜKELÇİLİK DUYURUSU

Doha Büyükelçiliği 15.06.2022

Bilindiği üzere, Büyükelçiliğimizde alınan pasaport başvuruları çevrimiçi olarak aynı gün Ankara’ya iletilmekte ve Ankara’da basımı gerçekleştirilen pasaportlar daha sonra posta yoluyla Büyükelçiliğimize ulaştırılmaktadır.

Pasaportlar Büyükelçiliğimize ulaştığı anda müracaatçının başvuru sırasında bildirdiği adrese pasaportun teslim alınabileceğini bildiren otomatik bir e-posta mesajı gönderilmektedir. Bu mesajın alınmasının ardından vatandaşlarımız hafta içi hergün 8-12 saatleri arasında
randevusuz
mevcut pasaport ve T.C. kimlik kartlarıyla Büyükelçiliğimize gelerek yeni pasaportlarını teslim alabilirler.

Ancak, özellikle yaz dönemiyle birlikte, yeni pasaport başvurusundaki artış nedeniyle pasaport basımında da gecikmeler yaşanmaktadır.

Halihazırda pasaportun teslim alınması başvurudan itibaren 6-8 haftayı bulabilmektedir.

Bu süre içerisinde vatandaşlarımız pasaport başvuru durumlarını e-devlet üzerinden sorgulayabilirler. 8 hafta sonunda kendilerine bir mesaj gelmediği veya durumları hakkında bilgi sahibi olmadıkları takdirde, vatandaşlarımız Büyükelçiliğimizin consulate.doha@mfa.gov.tr e-posta adresine veya +974 33 09 77 69 numaralı acil durum hattına whatsapp uygulamasına ad, soy ad, T.C Kimlik No ve başvuru tarihlerini bildirmek suretiyle durumlarını öğrenebilirler.

Büyükelçiliğimizin postaların çabuklaştırılması konusunda bir müdahalesi olmamakla birlikte, sınırlı da olsa pasaportların basımında sorun yaşanması veya postada kaybolma ihtimaline binaen, Büyükelçiliğimiz ülkemiz makamlarıyla temas ederek, sorunun çözümü için gerekli girişimleri yapılabilmektedir.

Bu vesileyle, Katar’da ikamet eden vatandaşlarımıza mümkün olduğunca kısa süreli pasaport başvurusunda bulunmaktan kaçınmalarını, altı aydan az geçerlilik süresi kalan pasaportla seyahatlerde sorunlar yaşanabildiği de göz önünde bulundurularak, pasaport sürelerinin bitmesine en az 6 ay kala yeni başvuruda bulunmalarını ve seyahatlerinin planlanması sırasında yeni pasaport teslim süresinin iki ayı bulabileceği hususunu hatırda tutmalarıgerektiğini önemle ve saygıyla duyururuz.

Atatürk

Dr. M. Mustafa Göksu Büyükelçi
Pazar - Cumartesi

08:00 - 12:00

Konsolosluk İşlemleri 08:00 - 12:00
18.12.2020 18.08.2020 Katar Milli Günü